Richard Spooren, ondernemer & condoom-expert

Richard SpoorenIk ben Richard Spooren, geboren in 1976 in Veldhoven. Al voor mijn 10e zat het ondernemen in mijn bloed. Na verschillende opleidingen en banen variërend van koerier tot ICT-consultant en van licht-technicus tot een baan in de zorgsector, startte ik in 2004 een webwinkel om het kopen van condooms gemakkelijker en laagdrempeliger te maken.  Condoom-Anoniem.nl bleek in een behoefte te voorzien: geen erotische website en met veel voorlichting en educatie meer dan alleen een webwinkel.

Webwinkelen draait om service en vertrouwen. Ik ben van mening dat een webwinkel zijn bestaansrecht te danken heeft aan het vertrouwen dat het van klanten krijgt. Dat betekent dat een webwinkel uitmuntende service moet geven én expert moet zijn op het gebied van de producten die aangeboden worden.
Zeker als het om iets belangrijks gaat als condooms.

Condooms gebruik je niet omdat je ze zo ontzettend fijn vindt. Je gebruikt condooms omdat je jezelf en je partner wilt beschermen tegen SOA’s en tegen een ongewenste zwangerschap. Kortom: je wilt genieten van seks zonder je zorgen te maken over (heel) vervelende gevolgen, die je mogelijk je hele leven achtervolgen.

Condooms moeten zo prettig mogelijk zijn. Condooms moeten goed passen. Misschien kunnen condooms zelfs bijdragen aan nog betere seks: nog meer genieten! Maar het moet veilig zijn.

Veilig Vrijen: een onderwerp dat altijd actueel is. Voor jong én oud(er). Van tijd tot tijd zijn er campagnes gericht op jongeren. Maar ook op latere leeftijd kan veilig vrijen weer actueel worden. Het is geen taboe meer om na een jarenlange relatie opnieuw te beginnen. Het is geen taboe meer om na het overlijden van je levenspartner ooit weer een nieuwe relatie aan te gaan. Nieuwe dates en losse relaties zijn gewoon. Jezelf beschermen tegen SOA en zwangerschap is niet moeilijk. Maar het moet wel zo prettig en gemakkelijk mogelijk.

Dat is waar mijn onderneming om draait: mensen helpen en mensen laten ontdekken dat het gemakkelijk en fijn kan zijn. Met een krachtig team zijn we maandelijks duizenden mensen van dienst. Inmiddels zelfs meer dan een kwart miljoen! Daar ben ik trots op!