Ik kreeg herpes van een spannend slippertje

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Niet alleen in Amerika wordt een ‘Sheentje” gedaan. Ook hier is er wel dagelijks iemand die een telefoontje krijgt van een ex. Een telefoontje waar je niet blij van wordt. “Stom, stom, stom. Ik ben het meest brave meisje, maar had het één keer niet veilig gedaan.”

Annet is 28. Begin dit jaar had ze een one night stand met een spannende man. Daarna: “Ik kreeg last met plassen. Ik dacht dat ik blaasontsteking had. Ik kreeg blaasjes en mijn onenightstand belde met de mededeling dat hij genitale herpes had. Ik dacht ‘ik haal even antibiotica en dan is het weg’, maar zo werkt het niet. Daar zit je dus je hele leven aan vast.”

Aanval met pijn

Minstens een keer in de maand heeft Annet een aanval met veel pijn. “Je kunt er niks aan doen, behalve zinkzalf smeren om het wondje in te drogen. Mijn huisarts zei ook ‘nou, succes ermee’. Hij kon niks voor mij doen, zei hij. Mijn huidige vriend is bang dat hij besmet wordt, dus vrijen wij altijd met condooms. Ik zit wel verder te denken. Wat als ik zwanger wil worden, hoe moeten we dan vrijen? En wat als ik eenmaal zwanger ben? Je kunt de baby ook weer besmetten. Het heeft zo’n impact. Ik ben echt boos op mezelf dat ik niet beter voor mezelf heb gezorgd.”