Wat je nog niet wist over glijmiddel bij seks

Een jongen krijgt een erectie als hij opgewonden raakt. Bij een meisje gebeurt ook iets belangrijks als zij opgewonden raakt: haar vagina wordt vochtiger. Perfect bedacht door de natuur, want daardoor is het mogelijk om seks te hebben. Maar hoe zit het dan met glijmiddel op condooms en glijmiddel dat je kunt kopen in flesjes?

Waarom glijmiddel?

In de vagina wordt natuurlijk glijmiddel aangemaakt, dit zorgt er voor dat bij het vrijen de penis naar binnen kan en het voor beiden fijn aanvoelt. Het beschermt ook de zachte binnenkant van de vagina. Als je een condoom om doet, dan voel je dat er op een condoom ook glijmiddel zit. Dat is belangrijk om het condoom goed om te kunnen doen en voelt prettiger bij het vrijen. Het glijmiddel (eigenlijk een smeermiddel) is ook belangrijk om te zorgen dat het condoom niet beschadigt door te veel wrijving. Als er bij het vrijen (zowel met als zonder condoom) te weinig glijmiddel is, dan kan het vrijen minder fijn worden. Het kan dan zelfs pijn gaan doen!

Glijmiddel kan het vrijen dus lekkerder maken!

Vroeger werd glijmiddel eigenlijk alleen maar gekocht als een vrouw niet vochtig genoeg werd. Daarom was dat best een taboe. Maar de afgelopen jaren wordt glijmiddel steeds populairder, vooral als extraatje bij seks. Om samen te experimenteren en om seks nog fijner te maken.

Dat begint natuurlijk al bij het voorspel: als je je partner bijvoorbeeld een sensuele massage geeft, dan is een glijmiddel, welke ook geschikt is voor massage, echt heerlijk. Maar ook als je een jongen aftrekt, of een meisje vingert, maakt glijmiddel het extra opwindend en lekker.

Bij anale seks is glijmiddel een must, ook als je een condoom gebruikt.

Pas op met het gebruik van baby-olie, vloeibare zeep, olijf-olie, vaseline, boter, enzovoort. Producten die oliën of bepaalde vetten bevatten kunnen het latex van condooms heel snel aantasten waardoor een condoom snel kapot gaat en dus niet meer veilig is. Bovendien kunnen sommige middelen voor vervelende problemen in de vagina zorgen, dus wees hier heel voorzichtig mee

Soorten glijmiddel

Durex Glijmiddel is er al in meer dan 10 soorten! Hieraan zie je meteen hoe populair het tegenwoordig is. Maar er zijn nog meer merken, en als je het mij vraagt zijn glijmiddel en massageproducten van BodyGliss en Pjur de fijnste en beste.

Het meeste glijmiddel is waterbasis of op siliconenbasis. Glijmiddel op siliconenbasis zit ook op condooms en dat is niet voor niets: het voelt zachter aan, het droogt minder snel op en werkt daarom veel langer. Producten op waterbasis worden opgenomen door de huid, waardoor het minder lang werkt. Glijmiddel op siliconenbasis wordt niet opgenomen door de huid, maar legt een zacht ‘filmlaagje’ op de huid. Daarom werkt het langer en heb je er ook minder van nodig.

Er bestaat glijmiddel met smaakjes zoals aardbei, kersen, cola, Piña Colada en meer om orale seks nog lekkerder te maken. Er bestaat ook een glijmiddel dat een verwarmend gevoel geeft, of een tintelend gevoel.

Zaaddodend glijmiddel

Bij Condoom-Anoniem merken we dat nog steeds veel mensen denken dat er zaaddodend glijmiddel op condooms zit. Dat is onjuist. Tot 2004 bestonden er inderdaad condooms met zaaddodend glijmiddel, maar vrijwel alle condoomfabrikanten zijn daar toen mee gestopt omdat er ook nadelen waren ontdekt aan zaaddodend glijmiddel.

Experimenteren met glijmiddel?

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens welke soorten glijmiddel er allemaal zijn. Wil je gewoon eens proberen maar daarvoor niet een heel flesje kopen, klik dan in de linkerkolom op het woord “Sachets”. Dat zijn zakjes met een kleine hoeveelheid die niet duur zijn. Het wordt gratis verzonden in een luchtkussen-envelop die door de brievenbus past, en natuurlijk staat er geen afzender op.

Vragen? Mail me gerust op Richard@condoom-anoniem.nl of stuur een WhatsApp naar 06-1110 4004

Groetjes Richard