Tweet: Je penis is echt niet te groot voor een condoom

Condoom om arm
Een condoom past om een arm, en zelfs om een been…

Opeens is er een twitter-bericht dat de hele wereld rond gaat: de 18-jarige Emily uit de Verenigde Staten maakte foto’s van een condoom om haar arm om te laten zien dat het onzin is om te zeggen dat je penis te groot is om een condoom om te doen. Heeft ze gelijk, of….?

“Geen excuus is goed genoeg om geen veilige seks te hebben”

Emily was het beu dat er mannen zijn die geen condoom willen gebruiken omdat ze vinden dat hun penis daar te groot voor is. Om duidelijk te maken dat er geen excuus is om niet veilig te vrijen, deed ze een condoom om haar hele onderarm. En dan nog kon ze haar middelvinger opsteken.
Emily heeft daarmee wel een punt: een condoom kun je enorm groot opblazen en is erg sterk. Als je ziet hoe ver je een condoom kunt oprekken, dan zou deze altijd moeten passen!

Waarom zit een condoom dan te strak?

Een condoom is erg elastisch. Maar als een man een dikkere penis heeft, dan kan een condoom dus best strak zitten. Het past wel vanwege de rekbaarheid, maar prettig is het niet. Bovendien is een condoom dat de strak zit ook moeilijker af te rollen. En het wordt voor een jongen gênant als hij zijn erectie verliest door te strakke condooms.

De oplossing: een groter condoom

Gelukkig zijn er condooms in verschillende maten. Als een condoom te strak zit, dan moet je gewoon een bredere (of ruimere) maat kopen. Het gaat bij condooms om de omtrek*, en niet zo om de lengte.

*Als een condoom een ruimere omtrek heeft, dan zit deze minder strak. Condoommaten worden gemeten als een “nominale breedte”. Deze staat altijd op het doosje en wordt weergegeven in millimeters. De nominale breedte is de breedte van het condoom als deze plat ligt.

Lees in mijn eerdere blog over hoe je jouw goede condoommaat kunt vinden.