Last van “Gratis condooms” en incasso’s?

We ontvangen veel klachten van mensen die “gratis condooms” hebben aangevraagd, en die nu condooms blijven ontvangen. Er wordt maandelijks geld geïncasseerd of er worden aanmaningen gestuurd.
VeiligVrijen.nl, de website die je nu bekijkt heeft hier niets mee te maken.
Deze website is een informatiewebsite van o.a. Condoom-Anoniem.nl, een eerlijke webwinkel met Thuiswinkel Waarborg. Maar wat kun je doen?Er zijn bedrijven actief die o.a. via Facebook adverteren met gratis condooms. Maar… gratis bestaat niet! Als je de ‘gratis condooms’ aanvraagt en de ‘kleine lettertjes’ van de aanbieding goed leest, dan ga je akkoord met een maandelijks abonnement. Elke maand krijg je condooms thuis gestuurd en wordt er geld van je rekening afgeschreven.

Gratis condooms Telegraaf Ook de consumentenbond ontvangt veel klachten. Al in 2014 publiceerde de Telegraaf op de voorpagina hierover een artikel.

In 2015 schreven NU.nl en het TV-prgramma Radar ook dat gratis producten niet altijd voordelig zijn. Je zit vaak vast aan vervolgzendingen en het is niet altijd makkelijk om daar vanaf te komen.

Ook de Reclame Code Commissie heeft een uitspraak gedaan over deze praktijken.

Lees hier meer over de actie met gratis condooms.

Hoe meld je je af voor de maandelijkse toezending van condooms?

Je moet je afmelden bij het bedrijf waar je je hebt aangemeld. Indien je bij de zending condooms of bij de afschrijving op je bankrekening de naam Online Product Service (zie het krantenartikel) dan kun je contact opnemen met de gegevens op de website van Online Product Service.

Ik wil gewoon goedkope condooms zonder abonnement!

100% gratis bestaat niet, maar condooms hoeven niet duur te zijn. Kijk hier voor de voordeligste condooms zonder poespas. Geen abonnement, geen verzendkosten, verzending per anonieme post en… je gegevens worden niet verkocht aan adverteerders.