Condooms op maat

Condooms op maat De meeste mensen vinden een standaard condoom prima. Maar veilig vrijen kan fijner zijn met een condoom dat  goed bij je past! Het condoom rolt makkelijker af en het past beter. Minder gedoe en meer genieten dus! Ik vertel je er graag meer over!

Veel mensen weten niet dat het bij condooms om de omtrek gaat,  en dat het niet om de lengte van de penis gaat. Maar als je logisch nadenkt is dat heel begrijpelijk: een condoom moet niet te strak zitten (dan knelt het), maar een condoom mag ook niet te los zitten (dan kan het condoom afglijden).

Stap 1: bepaal je condoommaat

Net als in een schoenwinkel zul je eerst moeten opmeten welke maat je hebt. Om de penismaat te bepalen is de omtrek het meest belangrijk. De omtrek van de penis bepaalt welke Nominale Breedte je condoom ongeveer moet hebben (de Nominale Breedte is de breedte van een condoom als deze plat op tafel ligt). Daarnaast speelt ook de lengte van de penis een rol,  maar die is iets minder belangrijk.
Met de condoommeter die je hier gratis kunt downloaden kun je de juiste maten opmeten. Na het downloaden kun je ‘m uitprinten en uitknippen. Instructies staan ook op de kaart.

Stap 2: Kies de juiste condooms bij jouw maat

Als je de omtrek van de penis in erectie hebt gemeten (ongeveer halverwege de panis), kun je in de onderstaande tabel kijken.

  • Zoek in de eerste kolom de omtrek van je penis op.
  • In de tweede kolom staat de condoommaat (nominale breedte) welke het best past bij jouw omtrek
  • In de derde kolom staat het advies voor MySize condooms, een merk dat is gespecialiseerd in condooms op maat. Het Duitse merk MySize is een fabrikant die condooms in de maten 47 tot 69 maakt.
    MySize condooms zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 3 en 10 condooms, en ook in voordelige grootverpakking van 36 condooms. Wil je op zoek naar andere merken en typen condooms? Noteer dan de Nominale breedte (getal van 47 t/m 69) van het eerst voorgestelde condoom, en zoek dan verder in onze condoomwinkel naar condooms met deze maat.

Maattabel voor condooms

Gemeten omtrek 
van de penis (in erectie)
Advies
Nominale breedte
condoom
Advies voor
MySize
maatcondooms
Lengte
van deze
condooms 
 tot 10 cm 47 mm My.Size 47 160mm
10 – 11 cm 49 mm My.Size 49 165mm
11 – 11,5 cm 53 mm My.Size 53 180mm
11,5 – 12 cm 57 mm My.Size 57 190mm
12 – 13 cm 60 mm My.Size 60 195mm
13 – 14 cm 64 mm My.Size 64 225mm
vanaf 14 cm 69 mm My.Size 69 225mm


MySize Paspakketten
bevatten 3 verschillende maten condooms zodat je zelf kunt ervaren welke maat condoom het prettigst voor je is.

Waarom is de penisomtrek belangrijker dan de penislengte?

Omtrek van condooms

een condoom moet goed om de penis zitten. Als je een condoom hebt dat veel te strak zit of te klein is, dan is er een grotere kans op scheuren. Als je een condoom hebt dat veel te ruim is of los zit, dan is er kans dat het condoom tijdens de seks van de penis af glijdt.
Condooms die perfect passen knellen niet en zitten niet te los. Je zult dan het meest natuurlijke gevoel ervaren.

Iets strakkere condooms zullen er in de meeste gevallen voor zorgen dat de erectie wat steviger is, en het kan er ook voor zorgen dat het wat langer duurt voor je een orgasme krijgt. Als je van wilde seks houdt, dan zal een condoom dat ietsje strakker zit beter op zijn plaats blijven.

Iets ruimere condooms geven wat meer wrijving. Dit geeft wat meer gevoel en zal in de meeste gevallen tot een sneller orgasme leiden.

Lengte condooms

De lengte van condooms is minder belangrijk dan de omtrek. Immers: als het condoom te lang is voor je penis, dan rol je het gewoon niet helemaal af. Wat veel minder voorkomt is dat een condoom te kort is. Maar als dat toch het geval is, rol je ‘m zo ver mogelijk over de penis. Het is dan wel belangrijk dat je niet kiest voor een ruimer condoom, omdat dan de kans op afglijden bestaat.